LikejeWijk academy

LikeJeWijk wil door middel van de LikeJeWijk Academy actief inzetten op kennisoverdracht, onderzoek, pilots en leertrajecten. Dit in samenwerking met onderwijs, maatschappelijke diensten en organisaties.

LikeJeWijk Reporters

Bewoners uit de wijk kunnen zich aanmelden als LikeJeWijk Reporter. We ontdekken samen hun talent inzake media, fotografie, film. Ze gaan aan de slag als LikeJeWijk Reporter in hun eigen wijk en bezoeken in overleg met LikeJeWijk evenementen en bijeenkomsten in de wijk, en maken hiervan een reportage in de vorm van fotografie, film of een mooi geschreven verhaal.

Waarom?
Wijkbewoners komen hierdoor op andere plekken in hun eigen wijk, ontmoeten nieuwe mensen, vergroten hiermee hun zelfredzaamheid, en ontwikkelen hun talenten binnen hun eigen interesse in hun eigen omgeving. Deelnemers bieden wij een nieuw podium om hun talenten te tonen in hun eigen wijk, hiermee creëren we waardering en een nieuwe positieve rol voor hen waardoor zij trots kunnen zijn op zichzelf en de wijk.

Voor wie?
Wijkbewoners in de wijken waar wij actief zijn die graag iets creatiefs en positiefs willen doen in en voor hun eigen wijk. Wijkbewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ervaring willen op doen of zij die willen/moeten socialiseren.

LikeJeWijk Technische ondersteuning

Wat is een Technisch Ondersteuner?
Bewoners uit de wijk kunnen zich aanmelden als Like je Technisch Ondersteuner. We ontdekken en ontwikkelen samen hun talent inzake techniek en onderhoud van onze Buurtborden. Ze gaan aan de slag als LikeJeWijk Technisch Ondersteuner in hun eigen wijk en bezoeken in overleg met LikeJeWijk de plekken waar de Buurtborden hangen.

Waarom?
Wijkbewoners komen hierdoor op andere plekken in hun eigen wijk, ontmoeten nieuwe mensen, vergroten hiermee hun zelfredzaamheid, en ontwikkelen hun talenten binnen hun eigen interesse in hun eigen omgeving. Deelnemers bieden wij een kans om hun talenten te ontplooien en tonen in hun eigen wijk. Hiermee creëren we waardering en een nieuwe positieve rol voor hen waardoor zij trots kunnen zijn op zichzelf en de wijk.

Voor wie?
Wijkbewoners in de wijken waar wij actief zijn die graag iets technisch en positiefs willen doen in en voor hun eigen wijk. Wijkbewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt, die ervaring willen op doen of zij die willen/moeten socialiseren.

LikeJeWijk Stagiairs

LikeJeWijk biedt stageplaatsen voor (MBO) studenten die communicatie, redactiemedewerker, media management of marketing studeren.

Een stagiair bij LikeJeWijk, krijgt veel verantwoordelijkheid. Het takenpakket bestaat uit: content creatie, research en het produceren van allerhande online content voor de diverse online communities. Stagiairs maken vlogs, video, foto’s, interviews en meer. Aan het eind van de stage weten ze hoe contentmarketing werkt, heeft social media geen geheimen meer voor ze en hebben ze goede schrijfervaring opgedaan. Daarbij zijn ze (mede)verantwoordelijk geweest voor de moderatie van echte Rotterdamse communities, en heeft de wereld van mediaplanning geen enkel geheim meer voor ze.

LikeJeWijk Punt

Elke wijk met een WijkPlatform krijgt een LikeJeWijk Punt. Dit kan een fysieke plek zijn in de wijk, maar dat is geen vereiste. Het LikeJeWijk Punt is het overkoepelend orgaan voor de drie belangrijke elementen die het WijkPlatform draaiende houden. 

Het LikeJeWijk Punt wordt aangestuurd door (minimaal) één hoofdredacteur. Wanneer sprake is van een (of meer) fysieke LikeJeWijk Punten in een wijk (denk aan het huis van de wijk, het kantoor van de stadsmarinier, de locatie van een zorginstelling in de wijk, maar ook scholen) is dit een plek waar Wijkreporters, Stagiairs en anderen die samen de Wijkredactie vormen kunnen samen komen om te werken. Er is -gratis- internet, een plek om vergaarde content te verwerken en ruimte om te overleggen, te interviewen en wat er verder nodig is om het WijkPlatform draaiende te houden. 

LikeJeWijk Punten zijn herkenbaar aan een LikeJeWijk sticker op de deur of het raam, waar ook de tijden waarop het LikeJeWijk Punt voor de Wijkredactie en bewoners open is kunnen worden gecommuniceerd.

WhatsApp Image 2020-03-31 at 12.02.08
Scroll naar top